Mikä Viekas?

 

Olipa kerran ompelija eli miten kaikki alkoi

Ensin oli pimeys. No eipä. Ensin oli sanaleikki. C’est la vie, kas!

C’est la Viekas on kulkenut nimenä mukanani jo useita vuosia, joten se on ja pysyy. Kaikki muu vaihtuukin sitten tiuhaan, sillä ideoita vain tulee ja tulee. Ydin kaikessa tekemisessä on kuitenkin aina ollut ekologisuus ja eettisyys, ne ja nimi pysyvät.

Tästä päästään suoraan toiseen asiaan, joka on ollut alusta saakka täysi selviö. Nimittäin auttaminen. Nyt on vihdoin tullut aika purskauttaa kaikki kertynyt rakkaus maailmalle. Lähden helpoimmalla tavalla liikkeelle eli aion valita vuosittain hyväntekeväisyyskohteen/tuoteperhe ja avustaa rahallisesti heidän toimintaansa. Kerron tästä lisää, kunhan saan hommat paremmin pyörimään :).

 

Iloa ja kauneutta arkeen

Tavoitteeni on luoda aikaa sekä käyttöä kestävää designia, unohtamatta iloa tuottavaa taikaa ja rakkautta. En halua laittaa tiukkoja raameja lainkaan, sillä olen sitä mieltä, että kaikki voivat tehdä halutessaan “mitä vaan”, kunhan on tarpeeksi motivaatiota ja rohkeutta. Varsinkin rohkeutta.

Olen vannoutunut kierrättäjä ja vanhojen tekstiilien ja tavaroiden rakastaja. Pyrin töissäni käyttämään pitkälti kierrätettyjä ja/tai luonnonmateriaaleja. Koirien leluihin valitsen jämäkimmät matskut, mutta kuten kaikki koiranomistajat varmasti tietävät, kullannuppujen hampaissa mikään ole ikuista. Vahdithan siis turresi leikkejä!

 
 
 
 
 

Satuilija, rakkaudellinen ompelija,

ja arts&crafts-intoilija, c’est moi!

 

Kraakraa ja auauauuuuu!

Olen ViekasKettu, Korppimami, Akkaitte tai miksikä nyt haluaakaan kutsua. Useimmat sanovat kuitenkin Jarnaksi, joten käännyn joko säikähdyksestä tai tottumuksesta, jos sillä nimellä huikkaat.

Valmistuin vaimoksi 2015, vaatetusompelijaksi 2017 ja äidiksi 2018. Jokaisen roolini kanssa uuden opettelu on silti jatkuvaa ja hyvä niin, eipähän tule tylsää :D! Eläintenystäväksi synnyin ja käsityöihmiseksi olen kasvanut. Rakastan kirjoja, satuja, taidetta, sirkusta, teatteria ja kaikkea ihmeellistä sekä maagista! Ja se luonto, LUONTO! Onko joku joka ei tykkää luonnosta? Enpä usko.

Vakaa aikomukseni on tuoda C’est la Viekkaan kautta ihmisille, muunlajisille sekä linnunmielisille iloa päiviin ja taikaa arkeen. Ideoita pulppuilee huimaa tahtia, joten käy ihmeessä kurkkimassa aika ajoin mitä se Kettu oikein keksiikään. Voit tilata vaikka sivun alalaidasta uutiskirjeen, niin ei mene oudot kotkotukset ohi!

Vufvuf sitten vaan ja sivuja tutkimaan! Kerrothan, jos sinulle juolahtaa jotain mielenpäälle <3!