Julkaistu Jätä kommentti

Joulu, Yule, Blót, Saturnalia, mitä näitä nyt on..

Talvea ja valon juhlaa kohti mennään kovaa ja tapahtumia piisaa. Tällä hetkellä on jo käynnissä Helsingissä Käsityöjoulu Pop-Up, yhteistyössä Kototeko-bloggaaja Sanna Suonpään kanssa, osana Torikortteleiden sekä Ping Helsingin Tilanvaltaajat-konseptia. Aleksanterinkatu 28:ssa pääset marraskuun ajan (2.-28.11.2021) jouluilemaan ja nautiskelemaan käsitöiden taiasta, joko ostamalla Suomen Käsityöyrittäjät (SKYT) ry:n jäsenyritysten ehtoja kotimaisia käsitöitä tai osallistumalla Kototeko-Sannan workshoppeihin. Tai ota molemmat! Ensin vähän kurssitteleen ja sitten kruunaa homman vielä ostamalla jotain ihanaa itselle tai lahjaksi. Sannan blogissa lisää: https://www.kototeko.fi/2021/10/kasityojoulu-pop-up-ja-ihanat-tyopajat.html

Meillä kävi myös mahtava munkki (kiitos Talisa Design, kun huolit meidän rymyjoukon jakamaan paikan sun kanssa <3!) ja saimme mahdollisuuden lähteä Jyväskylään 20.-21.11.2021, jossa Paviljongin perinteiset Joulumarkkinat on nyt Joulu, Lahja & Käsityö -messut! Messut järjestetään samaan aikaan Kirja, Ruoka & Viini -messujen kanssa. Odotettu tapahtumaviikonloppu tuo Paviljonkiin kerralla joulun herkut ja lahjaideat. Molempiin tapahtumiin pääsee tutustumaan samalla lipulla. Liput täältä.

Kotiseuturakkautta päästään lyhyesti vakuuttamaan yhden illan juttuna 26.11.2021 klo 18-20 Kihniössä, Pyhäniemessä. Silloin järjestetään Joulunavajaiset ja joulumarkkinat. Yhteistyössä ovat mukana Kihniön Matkailuyhdistys (← käy kurkkaan sivut, on hienot! Ja Geoparkin esittelyvideolla saat varmasti linssit huuruun!), Kihniön kunta, Kihniön 4H-yhdistys, OP Ylä-Pirkanmaa sekä Maurintori.

C’est la Viekkaan tuotteita saa myös heti seuraavana päivänä 27.11.2021 Tonttumetsän joulusta (Kurun metsäoppilaitos Tredu, Ylöjärvi) klo 15-19. Perinteisten myyjäisten lisäksi Tonttumetsän tonttupolulla on monenlaista ihasteltavaa ja puuhasteltavaa. Tonttupolulta lapset voivat kerätä leimoja tonttupassiin. Tonttupassin saa ilmaiseksi Metsäopistolta myyjäisten yhteydestä, jossa on myös ensimmäinen rasti, joulumuorin lukuhetki. Muut rastit sijoittuvat Leija Kurun ympäristöön. Täydellä passilla saa sitten joulupukilta Joulupukin Savutuvassa (Leijan alueella) pienen lahjan. Paikalla on myös Joulupukin postitoimisto, josta lasten kirjeet ja piirustukset toimitetaan Korvatunturille. Tonttumetsässä, eli Leijan alueella on myös pieni kahvio, josta voi ostaa lämmintä juotavaa tai pientä syötävää. Kurun Kontioiden partiotonttujen kanssa on mahdollista paistaa makkaraa laavulla. Tapahtumassa voi myös ihastella Tonttumetsän lampaita. Lisää tietoa täältä.

Joulukuu alkaa ihanan maagisissa tunnelmissa Ilmajoen Koskenkorvalla 5.12. Kuukartanolla osoitteessa Tiilitie 66 (klo 12-17), kun saamme lumoutua yhdessä taianomaisissa Yule-myyjäisissä. Katselin juuri ketä kaikkia on paikalle tulossa ja en malta odottaa!! Kuukartanolla on tunnelmaa ja sinne kannattaa lähteä fiilistelemään ihan pidemmän matkankin takaa.

Sitä seuraava viikonloppu on pyhitetty yhdessäololle ja juhlinnalle niin sukulaisten kuin ystävien kanssa, joten ennen joulua onkin enää 18.-19.12. viikonloppu jäljellä. Olemme jättäneet sen auki vielä, mutta toki jos on joku hauska paikka vailla hervotonta pikku kaupustelijaperhettä, niin ehdottaa saa (jos ei nyt ihan mahdottoman matkan päässä ole, heh)!

Ja sitten on joulu, valon juhla. Tai blót, jos sellaista haluaa juhlia ennemmin (älkää pliis silti uhratko heppoja, kyllä se päivä pitenee ilmankin :D). Vai oisko tänä vuonna Saturnalia; vapauspipo päähän ja uudestisyntymään! Vai vietätkö villiä versiota eli skandinaavisen pakanaperinteen mukaan Dricka julia? Jätä alaikäiset sitten jonnekin mukavampaan ja turvaisampaan seuraan, kun käyt moikkaamassa edesmenneitä. Mitä ja miten juhlitkin, tee se ottaen muutkin huomioon <3.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.