Julkaistu Jätä kommentti

Munamyssyjä kaikille!

Se ois pyhät ny eli aurinkoista pääsiäistä joka tipulle ja pupulle!

Koska tässä on mukavasti monilla muutama päivä aikaa olla kotosalla ja puuhastella kaikkea ihanaa, tein helpon ja hauskan ompeluohjeen pääsiäiskattauksia koristamaan. Jos kankaat valitsee vähän hillitymmin, sopivat ne tietysti pöytään ympäri vuoden. Tämä on mielestäni myös kiva lahjaidea kaikille munien mussuttajille :D!

Munamyssy on hauska lisä kattaukseen!

Kuuteen munamyssyyn tarvitset:

 • kahta erilaista puuvillakangasta 120cm x 144cm (päällikangas ja vuori)
 • halutessasi 54cm nauhaa
 • ompelulankaa
 • sakset
 • ompelukoneen (onnistuu käsinkin, vaikka pienillä etupistoilla ommellen)
 • silitysraudan, tulee siistimpää jälkeä

Tee näin:

 • Leikkaa molemmista kankaista 12 kpl 10cm x 12cm kappaleita (helpoimmin onnistuu, kun taitat kankaan puoliksi, oikeat puolet vastakkain ja leikkaat 6 kpl).
Eihän näin pirteästä kankaasta voinut tehdä muuta kuin munia :).
 • Taita kappaleet pitkittäin puoliksi ja sopivan kokoista pyöreäreunaista esinettä käyttäen, piirrä kaareva reuna (käytin hyvin pientä lautasta, mutta vaikka iso mukikin käy). Leikkaa piirrosta myöten. Tee näin kaikille kappaleille.
Pieni lautanen toimii hyvänä apurina.
Naks, saks!
Päällikappaleet.
Vuorikappaleet.
 • Leikkaa nauha 9cm pätkiksi. Ompele kuuteen päällikankaan palaseen nauhanpätkä lenkiksi pienellä apuompeleella ihan läheltä reunaa, jolloin apuommel jää piiloon saumanvaraan myöhemmin. Itse ompelin keskelle kuin antenniksi, mutta tämä on makuasia. Voit jättää nauhan ja siten lenkit pois myös kokonaan halutessasi.
Mun koneellani on jo kunnioitettava matka takanaan, mutta rujon näköinen ulkokuori kätkee hyvin surraavan laitteen. Teollisuuskoneet taitavat olla käytännössä ikuisia (kop,kop).
 • Aseta päälli- ja vuorikankaan kappaleet pareittain, oikeat puolet vastakkain. Ompele suorat reunat yhteen suoralla ompeleelle paininjalan leveydeltä (omassa lukkotikkikoneessani se on 0,5cm, mutta tämä ei ole niin millin päälle 😊).
Tunnustan, että neulat olivat vain näön vuoksi. En yleensä käytä nuppineuloja kuin vain kinkkisempien materiaalien kanssa ja ihan viimeisimmässä hädässä vasta harsin, heh.
Surrur!
Kaksin aina kivempaa!
 • Avaa kappaleet (ja silitä halutessasi). Aseta kappaleet jälleen yhteen oikeat puolet vastakkain ja ompele (taas paininjalan leveydellä) aloittaen saumakohdasta ja ympäri koko kappaleen, päättyen muutamaa senttiä ennen aloituskohtaa. Kuvassa itselläni on merkkinä neula siinä kohdassa. Tähän jää kääntöaukko.
Silitä saumat auki, helpompi ommella ja jälki on siistimpi.
Aloita sauman kohdasta ja kierrä koko kappale lopettaen neulan kohtaan.
 • Käännä työ. Ompele kääntöaukko kiinni mahdollisimman läheltä reunaa.
Käännä työ.
Ompele läheltä reunaa.
 • Sujauta vuori päällikankaan sisään ja silitä.
Jokaiselle kevään juhlijalle oma myssy!

Ilahduta itsesi, ystäväsi tai perheesi keittämällä kananmunia aamiaiselle ja laita munamyssy pitämään herkut lämpiminä! Toki näiden alle mahtuu suklaamunakin 😉.

Näistä tuli niin ihania, että innoissani tein kokeeksi vähän hillitymmän, mutta superkauniin version myös ostettavaksi; aamiaissettiin kuuluu puoli tusinaa (6kpl) munamyssyjä sekä pannumyssy. Kurkkaa kaupasta!

Nyt tämä noitamatami lähtee viettämään kevään juhlaa isäpupun ja pikkutipun kanssa <3!

Vastaa