Tietosuojaseloste

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n mukainen tietosuojaseloste.

Rekisterin ylläpitäjä ja yhteyshenkilö

C’est la Viekas 3187540-8

Aaltosentie 25

39820 Kihniö

viekaskettu@cestlaviekas.fi

www.cestlaviekas.fi

Rekisterin nimi ja ylläpidon peruste

Asiakasrekisteri, tarkoituksenaan ylläpitää asiakassuhdetta sekä saada asiakkaan tilaus toimitettua perille. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on myyjän ja asiakkaan välinen sopimus ja siitä johtuvat lakisääteiset oikeudet ja velvoitteet. Henkilötietojen antaminen on edellytys sopimuksen syntymiselle.

Käyttäjää tiedotetaan sivuston uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista henkilötietolain mukaisesti. Käyttäjä hyväksyy, että saatan lähettää sähköpostin välityksellä myös suoramarkkinointi-, suoramainonta-, mielipide-, markkinointitutkimusmateriaalia.

En tee sinua koskevia profilointeja enkä automaattisia päätöksiä. 

Henkilötietojen keräys

Käyttäjänä sinusta voidaan kerätä seuraavia tietoja:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Sähköpostiosoite
  • Yritysasiakkaan henkilö- ja/tai yritystiedot (y-tunnus, sähköpostiosoite, postiosoite, postitoimipaikka ja -numero)
  • Rekisteröitymistiedot: käyttäjätunnus ja salasana
  • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, myyjä- ja kumppanitiedot, asiakaspalautteet, yhteydenotot, arvonta- ja kilpailuvastaukset, peruutustiedot
  • Sivuston käyttäjän sähköpostiviestit
  • Sivuston käyttäjän luvat ja suostumukset

Sähköpostilistalle liittynyt käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä mainitun linkin kautta. 

Käyttäessäsi sosiaalisen median tilejäsi kirjautumiseen (Facebook, Google, WordPress jne.), keräämme tietoa vain antaessasi suostumuksen siihen. Nämä tiedot sisältävät mahdollisesti nimesi, sähköpostiosoitteesi, linkin sosiaalisen median tiliisi, yksilöllisen tunnuksen ja sosiaalisen median profiilin hahmosi (avatar). Näitä tietoja käytetään tilin luomiseen sivuillamme. Voit perua tämän suostumuksen milloin tahansa ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään.

Evästeet

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat käyttämäsi laitteen selaimeen. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua, riippuen sen käyttötarkoituksesta. Kaupallisten sivustojen tapaan sivustoni käyttää evästeitä.  Käyttämällä sivustoani annat suostumuksen evästeiden käyttöön.

Muut verkkosivustot, joille mahdollisia linkkejä on, keräävät ja hyödyntävät evästeitä heidän tarpeidensa mukaan. Sivuston käyttäjän tulee itse hyväksyä jokaisen sivuston evästeet itse. Mikäli käyttäjä ei hyväksy, että hänestä kerätään tietoja, kyseisen sivuston käyttö tulee välittömästi lopettaa.

Evästeiden poistaminen

Jos haluat poistaa evästeitä selaimesta tai estää niiden käytön, sinulla on siihen täysi oikeus. Sinun kannattaa tutustua selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat aina selainkohtaisia. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos päätät toimia näin, se saattaa vaikuttaa palveluiden tehokkaaseen käyttöön. Sallimalla evästeet varmistat sivustomme sujuvamman käytön.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Henkilötietojen luovuttaminen

Rekisteriin kerättyjä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja se on suojattu ja sijoitettu siten, ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteritietoihin.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Voin käyttää henkilötietojesi käsittelyssä palveluntarjoajia, joilla voi olla pääsy henkilötietoihisi EU-/ETA-alueen ulkopuolelta, kuten Yhdysvalloista. Huolehdin siirtojen asianmukaisesta ja lainmukaisesta toteuttamisesta henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Kuinka kauan tietoja säilytetään

Vanhentuneet ja tarpeettomat tiedot hävitän asiaankuuluvalla tavalla. Säilytän henkilötietoja vain niin kauan, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen henkilötietojen käsittelytarkoitusten toteuttamiseksi. Kirjanpitolain tai muun soveltuvan lain velvoitteista johtuen tietoja voidaan joutua säilyttämään edellä mainittua ajanjaksoa pitempään.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Jokaisella asiakkaalla on henkilötietolain mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilörekisteriin on tallennettu. Asiakkaalla on oikeus kieltää hänen tietojensa käsittely markkinointitarkoituksia varten. Tietojen käsittelyn rajoitusta koskeva pyyntö tai pyyntö poistaa tiedot rekisteristä, tulee esittää rekisterin yhteyshenkilöille. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä. 

Kuinka suojelen henkilötietojasi

Käsittelen asiakasrekisteriä aina luottamuksellisesti. Rekisteri on suojattu ulkopuolisilta palomuureilla, henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksillani sekä salasanoin. Säilytän rekisteriä vain sähköisessä muodossa ja satunnaiset paperitulosteet tuhotaan välittömästi ja turvallisesti.